ekspresowe - 2500 przepisów (strona:16/167)

Rozmarynowy kurczak z morelami 187

Uwielbiam takie ekspresowe w przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie ci 5 minut. Potem tylko siup na grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował

Wielki apetyt
124. Goście, goście czyli: sałatka ekspresowo - kryzysowa. 447

Serwus kochani. Korzystając z wolnego dnia jakim jest sobota chciałybyśmy poczęstować Was ekspresową i pyszną sałatką. Czasami w weekend zdarza się, że u progu naszych drzwi pojawiają się niespodziewani goście (lub zostaliśmy o tym poinformowani "na chwilę" przed ich wizytą) wtedy najlepszym rozwiązaniem są m.in. właśnie takie bardzo szybkie i proste sałatki. Jeżeli jednak Wasze zapasy w lodówce nie zaliczają

Symfonia Smaków
Pieczone ziemniaczki z śródziemnomorskim stylu. 1281

Chrupiący boczek a pod nim mięciutki ziemniaczek, zioła, rozpływający się w ustach, aromatyczny ser i moje kochane suszone pomidory. Nadal czuję w ustach ten cudowny smak. To ekspresowe danie nie raz powróci na nasz stół. Polecam. Składniki: 4 młode ziemniaczki niewielkich rozmiarów 4 plastry boczku 4 bukieciki świeżego tymianku ser Apetina z ziołami i suszonymi pomidorami w stylu śródziemnomorskim Sposób

Wielki apetyt
Grzebienie z ciasta francuskiego 133

nagle okazuje się,że za pół godziny będą u nas znajomi a my nie mamy nic,żeby ich poczęstować-grzebienie z gotowego ciasta francuskiego doskonale się sprawdzą.Smaczne i ekspresowe. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100 g marmolady truskawkowej (lub innej ulubionej) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy

Wielki apetyt
Tarta ze szpinakiem 120

razem wersja ekspresowa. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach-przetestowana wczoraj na moich znajomych :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego szpinak 200g (mrożony lub świeży) ząbek czosnku 100g sera feta 5 pomidorów suszonych 3 jaja 200 ml śmietany 30% sól pieprz ognista przyprawa (Kamis) tarty, żółty ser (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciastem wykładamy formę

Wielki apetyt
Bounty 98

mojej koleżanki nie mogłam się oprzeć, by nie spróbować odtworzyć go w  domu. Ciasto wyszło bardzo fajnie i co najważniejsze jego przygotowanie jest naprawdę banalne i niesamowicie ekspresowe.   Składniki na ciasto: 250g masła 4 jaja 200g cukru 200g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania:  Masło zmiksować

Wielki apetyt
Rafaello 104

krakersów, które zastąpiła herbatnikami w wyłudzonym od niej przepisie). Mam do niego ogromny sentyment, ale gdy je zrobicie też będziecie mieli. Nie dość, że jest bardzo łatwe, to jeszcze ekspresowe i zawsze wychodzi. Ciasta się nie piecze, więc jest to świetna opcja do przygotowania w warunkach polowych. Składniki: 2,5 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru

Wielki apetyt
Obiad w 10 minut 303

czasu brak a mamy ochotę na naprawdę fajny makaron sięgamy po ten przepis. Nie dość, że ekspresowy to jeszcze pyszny- czego chcieć więcej? Składniki: makaron parpadelle 100 g boczku delikatnie wędzonego 1 czerwona cebulka 50 g ulubionego tartego sera 50 g sera grana padano (świeżo startego) 200 ml śmietany 30% 150 ml wody Sos cztery sery z bazylią (Winiary) świeża

Wielki apetyt
Sałatka w 5 minut 163

moim domu często goszczą sałatki. Uwielbiam takie zdrowe, ekspresowe śniadanka. Jeśli nie macie na nie pomysłu zapraszam.  Składniki: jajko kukurydza z puszki sałata lodowa czerwona cebula ocet lub krem balsamiczny pierś z kurczaka ulubiona przyprawa do drobiu papryka czerwona cieciorka gotowana na parze ( Bonduelle) ser kozi sałatkowy ( Danmis) Sposób przygotowania: Kurczaka doprawić i usmażyć bez użycia tłuszczu. Sałatę lodową

Wielki apetyt
Tarta makaronowa 135

Łatwa, ekspresowa i pyszna- tym razem zabrałam się za tartę, ale troszkę w inny sposób. Starałam się zainspirować ulubionymi kuchniami i stworzyć coś zupełnie innego. Tarta z założenia kojarzy się z Francją. Kruche ciasto z Polską. Gorgonzola, bazylia, makaron i papryczki -Włochy. A ze smażeniem pasty, żeby nadać jej aromatu spotkałam się w kuchni indyjskiej. Wyszło Fusion, ale tak miało

Wielki apetyt
Grill- grzanki z serem pleśniowym i suszonym pomidorem 129

Łatwe, ekspresowe i pyszne - chrupiące grzanki z grilla. Składniki: bagietka pszenna ser pleśniowy suszone pomidory z oliwy czosnek (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Jeśli chcemy aby nasze grzanki miały czosnkowy posmak- zgniatamy ząbek czosnku i nacieramy nim pokrojoną w plastry bagietkę. Następnie układamy na niej plaster sera pleśniowego, suszonego pomidora i spinamy wykałaczka. Kanapeczki pieczemy kilka minut na ruszcie grillowym

Wielki apetyt
Pudding z kalafiora 114

Uwielbiam kalafiora i zawsze mam problem, bo gotuje go zbyt dużo. Znalazłam na to radę! Kalafiorowy pudding to świetne wiosenne/ letnie danie. Sycące, ekspresowe i naprawdę pyszne. Możecie dorzucić do niego swoje ulubione dodatki co spowoduje, że podbije również wasze kubki smakowe. Zapraszam po przepis bazowy. Składniki: 500 g ugotowanego kalafiora (al dente będzie najlepszy) 4 jaja sól pieprz

Wielki apetyt
Muffiny z mozzarellą i suszonymi pomidorami 140

dosyć monotonnych, kanapkowych śniadań? To propozycja idealna dla Ciebie!  Muffiny na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy to doskonała opcja dla zabieganych. Robi się je w tempie ekspresowym (razem z pieczeniem to ok. 25 minut)- przez ten czas zdążysz zaledwie wypić kawkę i umyć zęby. Zanim się obejrzysz twoje śniadanko będzie już gotowe. Ja robię je dla mojej

Wielki apetyt
Wegańskie ZUPY - POMIDOROWA - FASOLOWA - ekspresowe :) 163

czego co pasuje. I wychodzą całkiem śliczne rosołki z oczkami i tłuściutkie zupy warzywne, żurki, barszcze i inne takie... ale dziś postanowiłam zaprezentować nasze zupy najukochańsze - POMIDOROWE, EKSPRESOWE - 2 wersje, w zależności od... No właśnie, w zależności od tego, co akurat robię. Zawsze, kiedy gotuję fasolę na  "smalec" , gotuję od razu podwójną ilość, żeby nie marnować tej całej nocy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Shaorma z kurczaka z pysznym sosem 2266

Dziś pyszny i ekspresowy obiad– Shaorma. Jest to typowe danie kuchniarabskiej, które można przyrządzić z dowolnego rodzaju mięsa. W Polsce zostało spopularyzowane dzięki restauracja Sphinx. Generalnie shoarma to blisko-wschodni sandwicz z mięsa jagnięcego, koziego, drobiowego, wołowego lub mieszanego. Mięso umieszcza się na rożnie obrotowym, gdzie jest opiekane i podgrzewane przez cały dzień. Czyli nic innego jak popularny Turecki doner

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania