modyfikowana. Tym razem wzbogaciłam ją o dodatek jarmużu, dzięki czemu zupa nie tylko zyskała zielony odcień ale i trochę nowy smak. Polecam, a przekonacie się że znika w tempie ekspresowym. Smakuje zawsze . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdziurką zaczęło się wydostawać z puszki, a , że ja nie piję piwa, wykorzystałam resztki tegoż piwa do ciasteczek..podobne już kiedyś robiłam [klik] , te są w sumie ekspresowe , bo od razu ciasto wałkowałam i robiłam ciasteczka, bez wcześniejszego schładzania ciasta.Do piwoszków wykorzystałam proszek do pieczenia Cykoria . 250 g margaryny lub masła 2,5 szk. mąki 0,5 szklanki
Moje domowe kucharzeniesię na biwak i obecnie pływają kajakiem między zwojami, czuję, jak się rozpuszczam. Tu chciałam zrobić małą dygresję, uważam za wysoce niesprawiedliwe, że rozpuszczanie się z gorąca nie powoduje ekspresowego wytapiania tłuszczu. Mimo wypijania hektolitrów wody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter
ladykitchenhansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ekspresowa, bo praktycznie wszystko zrobił za mnie Tefal Companion. Do przygotowania użyłam dwóch rodzajów cukinii- zielonej i żółtej, którą spotkałam chyba dopiero któryś raz w życiu. Nigdy
Kuchnia w czekoladzieMakaron z pieczarkami i boczkiem to pomysł na ekspresowy obiad dla całej rodziny! Gotowy w 20 minut. Danie to jest banalnie proste, więc nawet osoby początkujące sobie poradzą. Makaron z pieczarkami i boczkiem można bez problemu zabrać na drugi dzień do pracy i podgrzać w mikrofali
KuchniaWeDwoje.plsię go obfotografować :) Kiedyś przygotowanie chłodnika wydawało mi się niezwykle skomplikowane, ale zapewniam Cię, że to banalnie prosta w przygotowaniu zupa, która świetnie smakuje i robi się ją ekspresowo. Jest lekka i orzeźwiająca, w sam raz na nadchodzące upalne dni. Wegański chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki Drukuj Porcje: 2 porcje Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki
Book of spellsPrzepisów na rogaliki na blogu już trochę jest [klik] , na takie robione w ekspresowym tempie też..no i dołączy kolejny przepis..mam nadzieję, że takiego jeszcze na blogu nie ma.., a jak jest to będzie przypomnienie..Takie rogaliki robi się bardzo szybko, nie czekamy na wyrastanie ciasta, a potem rogalików.tylko ciasto zagniatamy, formujemy rogaliki i wstawiamy do piekarnika..Polecam.Przepis
Moje domowe kucharzeniepikle to ekspresowy i wszechstronny dodatek – ja nazywam je ‘piklami lodówkowymi’ – do przygotowania nadają się w zasadzie o każdej porze roku, dojrzewają w ciągu 2 dni i szybko się kończą – a wtedy nie ma płaczu, bo zawsze można dorobić kolejny słoik! W lecie i na jesieni są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek pozostałych po robieniu innych przetworów – bo pikle
Karo in the KitchenZupa z boczniaków Już bardzo dawno nie było nowego przepisu na zupę, więc postanowiłem Wam zaserwować coś jednocześnie smacznego, ekspresowego i… wyjątkowo nie jest to zupa krem! Na początku myślałem, żeby zrobić z boczników wreszcie coś bardziej wymyślnego niż boczniaki smażone czy boczniaki w panierce , które są na blogu. Zacząłem kombinować z zupami w różnych smakach, ale za każdym
BlendmanZostał mi woreczek kaszy więc trzeba było coś z niej zrobić. Tak więc powstała ekspresowa sałatka z kaszy z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i serem typu feta. A tutaj zapraszam na sałatkę z kaszą gryczaną i bobem Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej pęczek rzodkiewek 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 100 g sera typu feta
magiczna kuchnia Kasinajlepiej jak zawiera 1 składnik plus przyprawy. Już na dniach Agnieszka zaprezentuje przepis na Cukinie w cieście. Zanim do tego dojdzie przypomnę prosty przepis na przygotowanie cukinii w tempie ekspresowym. Produkty: cukinia pieprz i sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Na początku wybieram się do ogródka po cukinie. O ile nie uprzedziła mnie Agnieszka i pożądane warzywo już jest w domu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiewałkiem. A szło Jej to naprawdę dobrze. Przygotowałyśmy dwie partie ciasteczek. Na pierwszy rzut ciasteczka maślane z nutą korzenną. Dodatek przyprawy do piernika całkowicie zmieniło ich smak :) Takie ekspresowe prawie pierniczki, a smakują tak, że już podczas dekorowania znikały w magicznym tempie - w mig. Składniki: 200 g masła ok 300 g mąki 100 g cukru pudru 1 jajo
Gotowanie z pasjązobaczyłam ten przepis na stronie Moich wypieków, wiedziałam, że go wykorzystam. Na blogu już mam jeden przepis na ekspresowe ciacho, ale brownie do mnie też przemówiło. Szczególnie, że to na takie przypadki "ojej zjadłabym coś, ale nie całą blachę :) " Ja jedynie ominęłam cukier - i fakt jest za mało słodki jak to powiedziała Miśka (oj nie słodkie). Składniki: 3 łyżki mąki
Gotowanie z pasjąnasiąkły). Tak przygotowane kromeczki smażymy na maśle z obu stron na złoto. Podajemy od razu oprószone cukrem pudrem w towarzystwie herbaty i kilku świeżych owoców Smacznego Propozycja nr 2: Ekspresowe placuszki waniliowe Składniki: (na 1 porcję) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki waniliowego serka homogenizowanego (u mnie wersja z pokruszoną wanilią) 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia około
Słodkie okruszkiEkspresowe w przygotowaniu, puszyste i wilgotne ciasto z sezonowymi owocami. Ze składników, które zawsze są pod ręką :) Polecam! 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki mąki
Mienta blog