ekspresowe - 2500 przepisów (strona:21/167)

Ryba w śmietanie 153

Ryba w śmietanie przygotowana w ten sposób rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatna i smaczna. Przygotowanie tego dania nie wymaga zbyt wiele czasu można powiedzieć, że jest wręcz ekspresowe. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji skosztować jej w takim połączeniu polecam- naprawdę warto! Ryba w śmietanie filety z dowolnej ryby 2 pory 4 łyżki masła 6 łyżek słodkiej śmietany

Pieguskowa Kuchnia
Muffinki z agrestem 129

Ogórki zawekowane i teraz przyszła pora na przerabianie agrestu. Niezawodne, przepyszne muffinki z maślankowe stworzyły z agrestem świetny duet. Ledwo zdążyłam na ostatnią sztukę, gdyż zniknęły w ekspresowym tempie. Maślankowe muffinki zawsze robię wg przepisu Arabeski , jest to porcja na 12 sztuk. Dodatek kwaśnego agrestu bardzo wzbogacił ich smak. Muffinki z agrestem 1 szkl. agrestu 2 szkl. mąki 1 łyżeczka

Pieguskowa Kuchnia
ROGALIKI ŚNIADANIOWE MLECZNO-MAŚLANE 128

długo nie będę musiała czekać, żeby takie same znalazły się na moim blogu. No i są, rzeczywiście wszystko to, co napisała Jola jest prawdą i rogaliki zostały w ekspresowym tempie pochłonięte przez moją rodzinkę na dzisiejszą kolację. Zdecydowanie polecam i dziękuję Joli i Margarytce klik za podzielenie się fantastycznym przepisem. Rogaliki za pewno upiekę nie raz:) ROGALIKI ŚNIADANIOWE MLECZNO-MAŚLANE

Pieguskowa Kuchnia
POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 222

Polędwiczki z indyka to bardzo szybkie, wręcz ekspresowe danie. Delikatne polędwiczki w połączeniu z ulubionymi przyprawami i z dodatkiem jabłek są świetną propozycją, nawet na elegancki obiad. Być może zdjęcia tego nie oddają (zrobione w pośpiechu bo wszyscy byli głodni) ale naprawdę danie prezentuje się bardzo elegancko. POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 3 polędwiczki z indyka 2 jabłka sól, pieprz

Pieguskowa Kuchnia
Mięso z Udek z Kurczaka w Żółtym Sosie Śmietanowym 235

Świetnie smakuje, świetnie farbuje dania, a do tego korzystnie wpływa na organizm, czyż to nie cudownie?! Jeśli masz wolne ok. 20 minut ugotuj mój obiad. Nie dość, że ma ekspresowy czas przygotowania, brudzisz jedynie patelnię i garnek na makaron, to smakuje bosko! Nawet Młody zapytał kiedy go powtórzę i dlaczego tak mało fasolki. Mało, bo nie chciałam przedobrzyć

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem z borówek 169

nowe dzieło, czyli najlepszy wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej! Pyszny spód z daktyli i amarantusa, do tego kremowa masa jaglana przygotowana na mleku kokosowym i migdałowym oraz ekspresowa konfitura z borówek i nasion chia. Jest boski, mówię Wam! Ciacho oczywiście jest wolne od nabiału, glutenu i cukru, więc możemy zajadać się nim bez wyrzutów sumienia, ale myślę

Food Square
Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, mąki, masła i jajek) 140

Uwielbiam tą tartą - to jedna z moich ulubionych. Pyyycha! Oprócz tego, że jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu to jeszcze obłędnie kusi zapachem. Ach ten chrupiący spód oraz aksamitny krem... Żeby nie czekolada, uznałabym ją za zdrową. Mój krem został przygotowany z czekolady mlecznej, ale Wy możecie użyć gorzkiej i wtedy uznajmy, że będzie bardziej fit. Tak samo z melasą

Di gotuje
Ciasto ucierane z truskawkami 293

Sezon truskawkowy na paapilotce uważam za otwarty! Degustowaliście już pierwsze truskawki? Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na ekspresowe ciasto ucierane z truskawkami. Mniaaaaam! Ciasto ucierane z truskawkami Składniki: 30 dag margaryny, 30 dag cukru, 6 jajek, szczypta soli,  2 łyżki budyniu waniliowego, 45 dag mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia,  1/2 szklanki mleka, 40 dag truskawek. Wykonanie: Margarynę

paapilotkaa
Zupa bananowa z jarmużem 171

modyfikowana. Tym razem wzbogaciłam ją o dodatek jarmużu, dzięki czemu zupa nie tylko zyskała zielony odcień ale i trochę nowy smak. Polecam, a przekonacie się że znika w tempie ekspresowym. Smakuje zawsze . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piwoszki 189

dziurką zaczęło się wydostawać z puszki, a , że ja nie piję piwa, wykorzystałam resztki tegoż piwa do ciasteczek..podobne już kiedyś robiłam [klik] , te są w sumie ekspresowe , bo od razu ciasto wałkowałam i robiłam ciasteczka, bez wcześniejszego schładzania ciasta.Do piwoszków wykorzystałam proszek do pieczenia Cykoria . 250 g margaryny lub masła  2,5 szk. mąki  0,5 szklanki

Moje domowe kucharzenie
Panzanella 265

się na biwak i obecnie pływają kajakiem między zwojami, czuję, jak się rozpuszczam. Tu chciałam zrobić małą dygresję, uważam za wysoce niesprawiedliwe, że rozpuszczanie się z gorąca nie powoduje ekspresowego wytapiania tłuszczu. Mimo wypijania hektolitrów wody, pryszniców trzy razy dziennie oraz żarcia pomidorów i ogórków małosolnych, nie robi mi się wcięcie w talii i z osy mam tylko wściekły charakter

ladykitchen
Krem z cukinii 166

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ekspresowa, bo praktycznie wszystko zrobił za mnie Tefal Companion.  Do przygotowania użyłam dwóch rodzajów cukinii- zielonej i żółtej, którą spotkałam chyba dopiero któryś raz w życiu. Nigdy

Kuchnia w czekoladzie
Makaron z pieczarkami i boczkiem 187

Makaron z pieczarkami i boczkiem to pomysł na ekspresowy obiad dla całej rodziny! Gotowy w 20 minut. Danie to jest banalnie proste, więc nawet osoby początkujące sobie poradzą. Makaron z pieczarkami i boczkiem można bez problemu zabrać na drugi dzień do pracy i podgrzać w mikrofali

KuchniaWeDwoje.pl
Wegański chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki 213

się go obfotografować :) Kiedyś przygotowanie chłodnika wydawało mi się niezwykle skomplikowane, ale zapewniam Cię, że to banalnie prosta w przygotowaniu zupa, która świetnie smakuje i robi się ją ekspresowo. Jest lekka i orzeźwiająca, w sam raz na nadchodzące upalne dni. Wegański chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki Drukuj Porcje: 2 porcje Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki

Book of spells
Ekspresowe rogaliki 214

Przepisów na rogaliki na blogu już trochę jest [klik] , na takie robione w ekspresowym tempie też..no i dołączy kolejny przepis..mam nadzieję, że takiego jeszcze na blogu nie ma.., a jak jest to będzie przypomnienie..Takie rogaliki robi się bardzo szybko, nie czekamy na wyrastanie ciasta, a potem rogalików.tylko ciasto zagniatamy, formujemy rogaliki i wstawiamy do piekarnika..Polecam.Przepis

Moje domowe kucharzenie