ser - 17000 przepisów (strona:673/1134)

Pieczony camembert z miodem i orzechami 338

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ser camembert to super pomysł na szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z sosem z orzechów i miodu stanowi pyszną kompozycję smakową. Podawany z chrupiącą bagietką. Przepis znalazłam w książce Beaty Śniechowskiej, zwyciężyni drugiej edycji programu Masterchef. Post Pieczony camembert z miodem

Marta Gotuje
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3349

zrobić także sos beszamelowy zamiast śmietanowego – http://nerdskitchen.pl/2013/03/27/spaghettitagliatelle-ze-szpinakiem/ 11. PIECZENIE (15 min): całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut. Pod koniec obsypujemy wierzch żółtym serem i pieczemy jeszcze 2,3 minuty. 12. PODANIE: po wyciągnięciu z piekarnika warto poczekać 10 minut, a wtedy zapiekanka nieco się scali i będzie ją łatwiej wyciągać. Możecie kroić kawałki

Nerds Kitchen
Sałatka z wędzonym łososiem i truskawkami, oraz warsztaty Oleofarm i Cucina 181

pierwszą warstwę sałatki na dnie talerza. Każdy plaster wędzonego łososia zwijamy wokół ćwiartki truskawki i układamy na talerzu, obok układamy ćwiartki jajek, na środku układamy mix sałat, posypujemy kawałkami sera pleśniowego pokrojonego w kostkę, połówkę pomidorów koktajlowych, na wierzchu układamy gruszkę. Dodatkowo zrobiono dekoracyjne smugi z balsamico z dodatkiem gruszki. Smacznego. Film ze spotkania:   Poniżej znajdziecie kilka zdjęć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta Julii warta czyli o tym jak hejterzy otwierają oczy 760

oryginalnie śmietana)szczypta gałki muszkatołowejtymianek, prażona cebulka (dodałam od siebie) Boczek pokroiłam w kostkę, lekko podsmażyłam. Cebulę pokroiłam w krążki. Na wstępnie podpieczone ciasto wyłożyłam boczek, surowe krążki cebuli. Ser zmiksowałam z jajkami, jogurtem i gałką muszkatołową (masę rozrzedziłam 2 łyżkami mleka). Masą serowo- jajeczną zalałam ciasto. Finalnie oprószyłam tymiankiem i prażoną cebulką. Całość zapiekłam kolejne 20-25min. Quiche

bastalena
1542. Quiche jajeczny 221

mąki 10 dkg masła 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 2 jajka ugotowane na twardo 1 pętko kiełbasy cebula 1 łyżka masła 1 jajko surowe 2 lyżki sera żółtego sol, pieprz natka pietruszki [ nie dałam] Mąkę posiekać z masłem, dodać sól i wodę.Wyrobić ciasto i włożyć na 2 godziny do lodówki.Płaską formę wysmarować masłem , wylepić ciastem, nakłuć

Moje domowe kucharzenie
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym 406

kurczakiem i brokułami w sosie serowym – mniam! Składniki Makaron spaghetti Brokuły Sos serowy wg przepisu na blogu Pierś z kurczaka podwójna pierś Oliwa z oliwek Przyprawa gyros Ser Wykonanie: Brokuły ugotować al dente na parze (ok. 3-5 minut). Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, wysuszyć. Pokroić w […] The post Makaron z kurczakiem

Kulinarne Przeboje
Cordon bleu po hiszpańsku 235

niebo lepiej niż wygląda ;) Pomysł na danie zaczerpnęłam z Kuchni Lidla, ale wprowadziłam pewne zmiany i różni się on nieco od oryginału składnikami. Składniki Pierś kurczaka 4 pojedyńcze piersi Ser żółty 4 plasterki […] The post Cordon bleu po hiszpańsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik królewski 2504

blaszkę o wymiarach 25x35cm: ciasto: 400 g mąki 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 250 g masła 100 g cukru masa serowa: 0,5 kg sera mascarpone 0,5 kg gładkiego twarożku 1 kisiel cytrynowy w proszku  100 g miękkiego masła 100 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 3 żółtka 6 białek Przygotowanie: CIASTO

Ze smakiem i z pasją
Straszne Tiramisu 266

Istnieje wiele mniej lub bardziej wiarygodnych legend związanych z powstaniem Tiramisu. Niemniej jednak, jego korzeni doszukuje się na północy Włoch. Do przygotowania klasycznego tiramisu potrzebne są: biszkopty-paluszki ( savioardi), ser mascarpone, żółtka, kawa, cukier i gorzkie kakao. Oryginalny przepis nie uwzględniał użycia likieru czy białek jaj. Oryginalną formą tiramisu był okrąg, z czasem zaczęto używać podłużnych biszkoptów, co wymogło zmianę

Mia Cucina Sofieta
6. Mięso, bułka, warzywa, czyli burgery z kurczaka! 334

piekarnika i pieczemy przez około 20 minut do uzyskania złotego koloru. Dodatki: liście sałatykolorowa papryka pokrojona w paski2-3 ogórki kiszone pokrojone w plastrypomidor pokrojony w plastryplastry żółtego sera (dowolnego, takiego jaki lubimy najbardziej)cebula pokrojona w krążkimusztarda, lub dowolny sos Ja po złożeniu hamburgerów i "spięciu" ich patyczkiem do szaszłyków, by się nie rozsypały, wstawiłam je jeszcze

Symfonia Smaków
Norweskie ciasto z łososiem 201

ości 150 g mąki 1 opakowanie drożdży instant 3 jajka 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 150 ml mleka starta skórka i sok z połowy cytryny 100 g startego sera Emmentaler 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka posiekanego koperku pieprz Wykonanie: Przesianą mąkę łączymy z drożdżami i solą. Jajka ubijamy mikserem. Dodajemy do nich letnie mleko i olej czosnkowy. Mieszamy

Przysmaki Karolki
Jumbo muffins 134

Cześć!Dzisiaj kolejna propozycja kreatywnego wykorzystania Pomysłu na papirus Winiary :)Propozycja warta wypróbowania :) w końcu Sylwester się zbliża wielkimi krokami! Wytrawne drożdżowe muffiny z dodatkiem kiełbasy, sera, papryki i pestek dyni :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala 188

Składniki Ser Camembert 2 sztuki Miąższu chleba zwykłego 160g Ciasteka „Floretki” 100g Pistacje bez łupinek garść Mielone migdały 1 łyżka Jajko 2 jajka Mąka pszenna typu 450 Sól do smaku Pieprz do smaku Olej roślinny Mix sałat 1 opakowanie (lub sałata lodowa) Szparagi ze słoika Pomidorki koktajlowe Szynka Szwarcwaldzka 4 plastry Miód Musztarda Ocet winny […] The post Panierowany Camembert

Kulinarne Przeboje
Pierś kurczaka z ananasem i mozzarellą 687

Szybki obiad dla leniwych ;-) Składniki Pierś kurczaka 1 duża, pojedyncza pierś z kurczaka Ser mozzarella 1 kulka Krążek ananasa 2 krążki Przyprawa do kurczaka (lub zioła w młynku świeżo zmielone) do smaku Pieprz kolorowy Papryka słodka Wykonanie: Pierś przekroić na 2 części. Lekko rozklepać tłuczkiem. Natrzeć piersi ziołami (lub przyprawą do kurczaka) i oliwą, […] The post Pierś kurczaka

Kulinarne Przeboje
Zupa z soczewicy - rozgrzewający klasyk na każdą porę roku 71

przechowywanie i odgrzewanie zupy soczewicowej Można dodać kilka kropel oleju sezamowego dla orientalnego akcentu. Wierzch zupy można posypać chrupiącymi grzankami lub ziarnami dyni dla dodatkowej tekstury. Można również dodać ser feta lub łyżkę jogurtu greckiego dla kremowości i bogatego smaku. Jeśli zostanie Ci zupa, bez problemu przechowasz ją w lodówce. Pamiętaj, że soczewica wchłania płyn, więc przed odgrzewaniem warto dodać

Moja Książka Kucharska