Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Jesienią i zimą bardzo lubię przygotowywać zupy-kremy. Są pożywne, potrafią nasycić i porządnie rozgrzać w zimne wieczory. A najlepsze jest to, że można je zrobić prawie ze wszystkiego :) Dziś chcę pokazać Wam przepis na krem z brokułowy. A nie jest to byle jaka zupa z brokuła, bo brokułom towarzyszą jarmuż, szpinak oraz gorgonzola. Dodatek tej ostatniej nadaje zupie niesamowitego charakteru, kremowej konsystencji i sprawia, że jest jeszcze bardziej pożywna. Jako podstawę kremu polecam bulion warzywny , konie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zawsze głodna!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.