W daniach, które przygotowujemy nie zawsze musi chodzić o to, żeby wymyślić coś zupełnie nowego. Niekoniecznie trzeba wcielać się w wielkiego myśliciela, odkrywcę niezbadanych smaków. Ale jeśli nawet czasem przyjdzie nam coś odkryć, uświadamiamy sobie, że najprawdopodobniej nasze danie już ktoś zapewne przygotował wcześniej. W cale nie mam na myśli potrawy sprzed kilkudziesięciu lat. Przy tak przerażającej liczbie książek kucharskich dostępnych na rynku, programów telewizyjnych nie będziemy mieli problemów... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.