Jak piątek to obowiązkowo rybka. Dziś postawiłam na pstrąga, upiekam go na fasolce szparagowej i karotce. Składniki: 2 pstrągi ok 1/2 kg opakowanie fasolki szparagowej żóltej mrożonej Iglotex opakowanie marchewki karotki Iglotex sól,pieprz, tymianek świeży rozmaryn- kilka gałązek 1 cytryna olej dyniowy Semco Wykonanie: Pstrągi skrobiemy, dobrze nacieramy solą i pieprzem wew i zew.Do środka każdej ryby wkładamy po plastrze cytryny. Wkładamy też po gałązce rozmarynu. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek. Podgot... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...