Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Zielono mi czyli szpinakowe pappardelle z sosem z awokado, roszponką i jajkiem.

Wczoraj był pierwszy dzień wiosny, za oknami nieśmiało pojawia się słońce, a mi się już chce tak zielonego koloru dookoła. Upragnioną zieleń wyczarowałam sobie na talerzu. Szpinakowy makaron pappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka,  nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI :   makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado  sok z cytryny  sól, pieprz do smaku  1 mały ząbek czosnku&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.