Wczoraj był pierwszy dzień wiosny, za oknami nieśmiało pojawia się słońce, a mi się już chce tak zielonego koloru dookoła. Upragnioną zieleń wyczarowałam sobie na talerzu. Szpinakowy makaron pappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka, nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI : makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz do smaku 1 mały ząbek czosnku&nbs... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...