TAGLIATELLE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

TAGLIATELLE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

TAGLIATELLE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Coraz mniej słodkich rzeczy, powstaje u mnie do konsumpcji. Wszyscy się w sobie zawzięli i "niby" są na dicie. Na szczęście, obiad jeszcze jedzą, choć przyznam, że zaczynają już lekko wybrzydzać. Jeszcze chwilę i pewnie wystarczy im tylko sałata, skropiona sokiem z cytryny, bo oliwa jest przecież za tłusta ;) SKŁADNIKI: 150 g makaronu Tagliatelle 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g ricotty 3 garści świeżego szpinaku  100 g wędzonego łososia 2 gałązki świeżego oregano sól  pieprz oliwa A jak to zrobi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, łosoś, makaron, szpinak, makaron tagliatelle, sałata, tagliatelle, sosy, łosoś wędzony, obiad, ser, makaron z patelni, drugie danie, makaron z łososiem, sos do makaronu, makaron ze szpinakiem, dania z makaronem, makaron z serem, smażony łosoś, makaron smażony, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos do sałaty

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.