Bułki z mąki żytniej , pszennej i razowej
Bułki z mąki żytniej , pszennej i razowej
Przepis na : śniadanie
Zdrowe bułki z trzech rodzajów mąk , są zdrowe i smaczne a z podanej porcji wychodzi aż 12 dużych bułek. Można zrobić z połowy porcji 6 sztuk ale są tak smaczne i tak długo zachowują świeżość , że spokojnie przez 3-4 dni wytrzymują więc polecam robić z całej porcji . Składniki : Na ciasto - 400 g mąki pszennej typ 750 - 200 g maki żytniej typ 2000 - 110 g mąki pełnoziarnistej razowej typ 1850 - 50 g świeżych drożdży - 50 ml oleju ( u mnie ryżowy ale może być rzepakowy ) - 300 ml letniego mleka - 250 ml letnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wypieki Rene
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
renata borowska
Pasjonatka fotografii i pieczenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bułki, ciasto, śniadanie, ser, suszone pomidory, śniadania, mak, pieczywo, dietetyczne , dietetycznie, ciasto z makiem, zdrowe śniadanie, bułka pszenna, dietetyczne ciasta
Inne przepisy z Wypieki Rene
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję