Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem

Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem

Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem

Przepis na : obiad

Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem to moja propozycja na piątkowy obiad. Nie wygląda może najapetyczniej, lecz nadrabia smakiem. Niby proste składniki – ser, brokuły, pieczarki, a powstaje z nich pyszna zapiekanka rybna, która smakuje nawet osobom nie przepadającym za rybami. Do dania możemy oczywiście użyć dowolnej ryby – mintaja, pstrąga tęczowego, łososia, okonia. Smak podkręcą parmezan i migdały, które okazały się być przysłowiową kropką nad „i”. Zapiekanka z dorsza z br... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, brokuły, mielone, brokuł, ryba, pieczarki, cytryna, świderki, sok, dorsz, makarony, makaron, zapiekanki, zapiekanka, mąka, sosy, makaron penne, penne, tarta, obiad, ser, polewa, pstrag, łosoś, jak zrobic pstrąga, makaron z pieczarkami, owoce morza, sos do makaronu, mielone pieczarki, dania z makaronem

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.