Vol-au-vent z serem brie i orzechami włoskimi
Vol-au-vent z serem brie i orzechami włoskimi
Vol-au-vent to klasyczne danie kuchni francuskiej, które powstaje z nałożenia na siebie kilku krążków ciasta francuskiego tworzących mały kubeczek czy komin, który można wypełnić dowolnym nadzieniem. Nazwa dosłownie oznacza "lot z wiatrem" i bardzo trafnie opisuje lekkość ciasta po upieczeniu. Nadzienie to również klasyczne francuskie połączenie: ser brie i orzechy, które z ciekawości jaki to da efekt umieściłem właśnie w vol-au-vent, mimo, że raczej takiego połączenia się w restauracjach nie spotyka.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Milion Smaków
Autor
MilionSmakow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
francuskie, śniadanie, śniadania, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, orzechy, przekąska, ser, przekąski, dania na gorąco, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, ciasto na zimno
Inne przepisy z Milion Smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję