Składniki: na 2 porcje: 1 kwaśne jabłko 1 laska wanilii 1 serek Camembert Przygotowanie: serek kroimy wzdłuż na pół, wanilię otwieramy i wyjmujemy nasionka jabłko kroimy w kosteczki, wrzucamy do miseczki, dosypujemy wanilię, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem- dokładnie mieszamy jabłuszka układamy na wierzchu serka , tak aby po zapieczeniu zanurzyły się w aksamitnym wnętrzu zapiekamy na blaszce około 10-15 minut w temp. 120'C Smacznego!! czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...