Składniki na biszkopt kakaowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 4 łyżki kakao 4 jajka, białka i żółtka osobno 0.5 kubka cukru szczypta soli Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, kakao – przesiewamy do miski i odstawiamy na bok żółtka ucieramy z połową cukru, do otrzymania kremowej konsystencji W drugiej misce ubijamy białka. Po lekkim spienieniu dodajemy sól i kontynuujemy ubijanie do sztywności. Stopniowo dosypujemy pozosta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...