Przepis na pyszną sałatkę, która zasmakuje wszystkim amatorom kaszy jaglanej Składniki: 100 g kaszy jaglanej puszka kukurydzy 9-10 kawałków papryki konserwowej 200 g sera żółtego 5 jajek 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Przekładamy je do miski, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy dokładnie.
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...