95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami.

95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami.

95. Jabłuszkowy zawrót głowy: czyli cynamonowe bułeczki półfrancuskie z prażonymi antonówkami.

Przepis na : deser

Witajcie kochani! Jesienne jabłka to kolejny uwielbiany przez nas rarytas. Najwspanialsze to te rosnące dziko lub na łonie natury np. na działce. Te kwaśniejsze odmiany w połączeniu z aromatycznym cynamonem, cukrem i imbirem tworzą fenomenalną mieszankę, dlatego warto sporządzić sobie takie w formie przesmażonej (prażonej), zamknąć je w szklanym słoiczku i cieszyć się nimi zimą, gdy potrzebujemy nieco więcej rozgrzania. Jak wiecie pasują zarówno do naleśników, gorącej herbaty czy jabłecznika.. A najlepiej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia Smaków

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

symfoniasmakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cynamon, symfonia smaków, ciasto, imbir, pieczenie, jabłka prażone, pierogi przepis, twaróg, francuskie, naleśniki, pierogi, deser, desery, proste i szybkie przepisy, ser, słoik, naleśnik, mielone, jabłecznik, ser biały, jabłka, słodkie, ciasta z jabłkami, ciasto z bezami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybki deser, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Symfonia Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.