Jak co roku zasadziłam rzeżuchę, która obowiązkowo musi się znaleźć na świątecznym stole. Jeżeli nie zdążyliście posadzić rzeżuchę proponuję przykryć pojemnik z nasionami, rosną one wówczas 2 razy szybciej i po 3-4 dniach nadaje się do jedzenia. Pesto z rzeżuchy Składniki: 4 jajka od szczęśliwej kurki garść rzeżuchy garść orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 10 g sera grana padano pieprz, sól Przygotowanie: Jajka gotujemy n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...