Jeśli w zamrażalniku zalegają Wam białka pozostałe po smażeniu pączków, faworków czy po innych słodkościach, które wymagały tylko żółtek, oto przepis idealny do tego, by zrobić z nich użytek ( a nawet jeżeli takich zapasów nie posiadacie, to i tak warto upiec ten sernik ;) ). Sernik na samych białkach - puszysty i lekki, upieczony na pysznym, kruchym maślanym cieście...Poezja :). Sernik w trakcie pieczenia mocno rośnie, a potem trochę opada. U mnie wyszedł dość niski z tego względu, że użyłam za dużej formy, dl...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...