Odmian risotta jest mnóstwo: z warzywami, owocami, serem, ziołami i owocami morza. Jest dość łatwe i szybkie w przygotowaniu; 20 minut i mamy gotową kolację) Dziś wybrałam risotto z owocami morza, mające szczególne miejsce w menu moich córek! Powiedzmy, że za piękną krewetkę mogłyby się nawet pobić) he he Do tego risotta używam wyłącznie świeżych, kupionych na miejscowym rybnym targu: mątew, omułkow, kałamarnic i ośmiorniczek. Kiedyś próbowałam mrożonych, ale niestety smak był nie ten. ... czytaj dalej...
Ovviamente il pesce fresco è meglio, anzi credo che i pesci surgelati sono buoni solo quelli impannati, ma per un bel risotto cremoso come il tuo è necessario pesce freschissimo;-) Complimenti per la ricetta, la foto è molto belle !
Cara Vica!!!! Grazie mille per i complimenti!! Tu lo sai benissimo, quanto è importante pesce fresco!! L' avete tutto il ben di Dio!!!
Chwaliłam Cię już na forum, ale pochwalę i tutaj. Cudnie to wygląda. Ja jak zwalczę ryż i jego konsystencję, to też takie pyszności ugotuję:)
Witaj chciałbym Cię zaprosić na swój blog poświęcony kawie i herbacie: http://kawa-czy-herbataa.blogspot.com/Pozdrawiam serdecznie!
Nie boj ryzu!! Bulion stopniowo i mieszamy)) daj znac jak wyjdzie))