Grzybowa mini lasagne.

Grzybowa mini lasagne.

Grzybowa mini lasagne.

Grzyby, w moim przypadku maślaki, koźlaki, podgrzybki  po oczyszczeniu i  obgotowaniu, przesmażyć na patelni z drobno pokrojoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować sos beszamelowy. ¼ k. masła roztopić w rondelku na małym ogniu, dodać 2 łyżki mąki i  cały czas mieszając rózgą, zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki dolewać powoli, cały czas mieszając około 2 szklanek mleka. Doprawić do smaku – solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Można dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Miesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa grzybowa, grzyby, lasagne, pieczenie, sosy, makaron, makarony, sos beszamelowy, włoska, ser, sok, pierogi przepis, cytryna, pierogi, ryż, ser żółty, sos z grzybów , sos do makaronu, makaron z patelni, jak zrobić wodę z cytryna, sos do ryżu, makaron z serem, zapiekanka makaronowa

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.