Pomysł na te ptysie znalazłam na blogu laNika.pl . Przyznam, że urzekło mnie zdjęcie, które wypatrzyłam w G+. Ptysie jadałam w dzieciństwie niemal co tydzień najpierw, ale wyłącznie na słodko. Z ciekawością zatem skorzystałam z pomysłu wytrawnego. Dodam jeszcze, że są to moje drugie ptysie w życiu ;) Pastę zaproponowaną przez laNika zamieniłam na swoją sprawdzoną, dostosowaną do moich upodobań smakowych. Mam nadzieję, że całość przypadnie do gustu moim gościom :) Składniki (na ok. 20 ptysiów): Ciasto 100 g... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)