Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą

Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą

Naleśniki z farszem jajecznym i kukurydzą

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Naleśniki smakują rewelacyjnie, ale należy pamiętać o odpowiednim doprawieniu farszu. Inaczej mogą wydawać się mdłe i nijakie. Jeśli lubicie - idealnym dodatkiem jest dowolny sos - najlepiej ostry. Pycha!   Placki naleśnikowe:  1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz:   (na około 7-8 dużych naleśników) 5 jajek 1 duża ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.