Ukraińskie czebureki (Чебуреки)
Ukraińskie czebureki (Чебуреки)
Przepis na : obiad
Myślami jestem z uchodźcami. Pomyślałam, że warto Wam przybliżyć nieco kuchnię naszych gości. Czebureki (Чебуреки) to danie krymskich Tatarów. Są to cienkie, chrupiące smażone pierogi. Nadziewa się je dowolnym mięsem (pierwowzór był z baraniną), kapustą lub serem. Najsmaczniejsze zjemy właśnie w Ukrainie, gdzie są lokalnym fast-foodem sprzedawanym w budkach. Jako że piszę ten post w trudnym czasie wojny (gdy ta kulinarna wycieczka nie jest możliwa) – zaproszę Was do kolebki tatarskiej kuchni w Polsce, czyli... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mielone, pierogi, mięso, fast food, kapustą, sosy, mak, ser, surówka, obiad, deser, ciasteczka, desery, pierogi z mięsem, ciasto na pierogi, dania mięsne
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję