Drożdżówki z serem i rabarbarem

Drożdżówki z serem i rabarbarem

Drożdżówki z serem i rabarbarem

Prezentuję dziś kolejny wypiek z rabarbarem, wszechobecnym na straganach. :-) Drożdżówki są miękkie, delikatne, długo zachowują świeżość. Zazwyczaj ciasto drożdżowe na drugi dzień po upieczeniu już mi nie smakuje, w tej wersji zjadłam ze smakiem. I kruszonka... koniecznie duża ilość kruszonki. :-) Próbowałam też zastąpić rabarbar truskawkami, ale efekt nie był już tak rewelacyjny. Inspirowałam się przepisem z bloga Moje Wypieki. Drożdżówki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki letniego mleka 3 łyżki c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drozdzowka, drożdżówki , twaróg, bułki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ser biały, ser, drożdżowe, truskawka, truskawki, deser, desery, ciasto na niedziele, ciasto z truskawkami, bułka pszenna

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.