Jeśli uwielbiacie jajka w każdej postaci, na pewno z chęcią sięgniecie po ten przepis. Co go wyróżnia od tradycyjnej pasty jajecznej? W składnikach nie znajdziecie kalorycznego majonezu. Dzięki temu pasta jest równie pyszna co klasyk, ale zdecydowanie lżejsza i mniej kaloryczna od oryginału. Pasta jajeczna jest idealna kiedy dosyć mamy kanapek z serem lub wędliną albo macie ochotę na jajka ale już nie w majonezie. Można do niej dodać tuńczyka, natkę, szczypiorek, pokroić szynkę czy doprawić do smaku czarnuszką lub... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...