Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu

Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu

Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu

Przepis na : deser

Nie jestem fanką megasłodkich ciast i lepkich deserów. To klasyczne tiramisu jest słodkie w punkt. Nie dostaniecie takiego w cukierni. Nie rozpływa się, jest puszyste, lekkie i zwarte jednocześnie. Idealny deser na upały, gdy włączenie piekarnika jest jednoznaczne z wyparowaniem. Spróbujcie! W myśl zasady „wszystko albo nic”, nie zobaczycie tutaj przepisu na tiramisu z serka wiejskiego, z użyciem żelatyny, budyniu czy bez jajek, albo na białkach – bo takie kombinacje też już widziałam. To nie byłoby tiram... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, desery, deser, tiramisu, jajko, likier, mascarpone, likier kawowy, kakao, krem, ciasteczka, ciastka , słodkie, serek wiejski , ser, zdrowe, ciastka kremówki, budyń, diety, zdrowe przepisy, dieta, ciasto, zupa, deser z mascarpone, puszyste ciasto, ser mascarpone, lekkie ciasto, krem mascarpone, lekkie dania, ciasto z bezami

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.