Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Bułgaria to kraj o zapachu olejków różanych, złotych piaskach i wielokulturowości po długoletniej niewoli tureckiej. Jeśli chodzi o bułgarską kuchnię to stosują spore ilości czosnku i ostrej papryki. Bardzo popularne są czorby - gęste, ostre zupy, gjuwecze - mięsne potrawy z warzywami, musaki - zapiekanki mięsno - ziemniaczane, kawarmy - zapiekane w specjalnych kamionkowych naczyniach potrawy z mięsem lub bez, z białym serem lub bez ale na pewno z pomidorami, papryką i jajkiem, oraz kebapcze - pikantne kiełbask... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.