Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia

Bułgaria to kraj o zapachu olejków różanych, złotych piaskach i wielokulturowości po długoletniej niewoli tureckiej. Jeśli chodzi o bułgarską kuchnię to stosują spore ilości czosnku i ostrej papryki. Bardzo popularne są czorby - gęste, ostre zupy, gjuwecze - mięsne potrawy z warzywami, musaki - zapiekanki mięsno - ziemniaczane, kawarmy - zapiekane w specjalnych kamionkowych naczyniach potrawy z mięsem lub bez, z białym serem lub bez ale na pewno z pomidorami, papryką i jajkiem, oraz kebapcze - pikantne kiełbask... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ser biały, mięso, francuskie, mielone, feta, sałatka, sałatki, ser, miód, ziemniak, warzywa, pasta, ciasto francuskie, mięso mielone, ciasto z ciasta francuskiego, ziemniaki, do pracy, kiełbaski, obiad, koperek, ciasto francuskie, pasty, pomidor, zupa, ciasto, figa, zapiekanka, zapiekanki, kurczak

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.