Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia
Fotorelacja z pobytu z Bułgarii oraz ich kuchnia
Bułgaria to kraj o zapachu olejków różanych, złotych piaskach i wielokulturowości po długoletniej niewoli tureckiej. Jeśli chodzi o bułgarską kuchnię to stosują spore ilości czosnku i ostrej papryki. Bardzo popularne są czorby - gęste, ostre zupy, gjuwecze - mięsne potrawy z warzywami, musaki - zapiekanki mięsno - ziemniaczane, kawarmy - zapiekane w specjalnych kamionkowych naczyniach potrawy z mięsem lub bez, z białym serem lub bez ale na pewno z pomidorami, papryką i jajkiem, oraz kebapcze - pikantne kiełbask... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, ser biały, mięso, francuskie, mielone, feta, sałatka, sałatki, ser, miód, ziemniak, warzywa, pasta, ciasto francuskie, mięso mielone, ciasto z ciasta francuskiego, ziemniaki, do pracy, kiełbaski, obiad, koperek, ciasto francuskie, pasty, pomidor, zupa, ciasto, figa, zapiekanka, zapiekanki, kurczak
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz