grissini – włoskie paluszki

grissini – włoskie paluszki

grissini – włoskie paluszki

składniki: 250 g mąki pszennej 160 ml ciepłej wody 10 g drożdży 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 1 jajko do posmarowania np. ziarna sezamu, czarnuszka, zioła prowansalskie wykonanie: Drożdże mieszamy z wodą oraz cukrem. Do miski przesiewamy mąkę wlewamy rozpuszczone drożdże, olej, dodajemy sól. Zagniatamy ciast, aż będzie gładkie i elastyczne (przez ok. 10 min.). odstawiamy pod przykryciem na ok. 45 min. do wyrośnięcia. Następnie dzielimy na cztery części. Do każdej dodajemy ulubione... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję