Niemiecki chleb wiejski / Kräftiges Bauernbrot
Niemiecki chleb wiejski / Kräftiges Bauernbrot
Pyszny chlebek wiejski, o wyrazistym, mocnym smaku. Dzięki dodatkowi drożdży pięknie rośnie, stąd ładne, równomierne dziurki w miąższu. Mój niemiecki chlebek wyszedł nieco za jasny, skórka powinna być nieco grubsza i ciemno-brązowa, obawiałam się jednak, że będzie przesuszony i twardy. Poza tym mam nowy piekarnik i jeszcze ostrożnie testuję jego wszystkie możliwości. ;) Chlebek można z powodzeniem potrzymać dłużej w piec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej
Autor
Prezydentowa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadanie, miód, śniadania, mielone, ciasto, chleb, ser, ciasto na niedziele, pasty, pasta, twaróg, drożdżowe, lekkie ciasto, chleb na drożdżach , chleb na zakwasie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb mieszany, pieczeń z mielonego, ciasto słonecznikowe, pyszne ciasto
Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej
Dodaj komentarz