Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami
Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami
Walory smakowe szparagów pierwsi odkryli starożytni Rzymianie. Swoją nazwę zawdzięczają Grekom, ponieważ to z ich języka pochodzi słowo "asparagus", czyli młody pęd. Z Grecji szparagi trafiły na stoły włoskie, a potem do innych europejskich kuchni. Do Polski przywędrowały w XVIII wieku, ale dopiero sto lat później rozpoczęto ich uprawę. Oto przepis na ciekawą potrawę ze szparagami - frittatę z dodatkiem rukoli, czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Składniki 1 pęczek zielonych szparagów 3 jajka 1 opakowanie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść
Autor
My Chcemy Jeść
Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, suszone pomidory, rukola, mielone, serek wiejski , ciekawe przepisy, zielone szparagi, zupa pomidorowa, przekąska, sos pomidorowy, sosy, tarta, przekąski, ser, czosnek w ziołach, mięso, przekąski na ciepło, dania bez mięsa, mielone z warzywami, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z My Chcemy Jeść
Dodaj komentarz