Przepis na : kolacja
Pierogi z leśnymi grzybkami.. to już ostatni dzwonek.Ja użyłam zielonek. Ty możesz użyć każdych innych.Grzyby czyścimy,kroimy, myjemy i obgotowujemy w osolonej wodzie minimum 10 min.Na farsz przygotowujemy- jedną dużą cebulę- 200 g mozzarelli- 100 g twarogu opcjonalnie- 500-600 g grzybów- sól, pieprz, liść laurowy, olej do smażeniaCebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieprzem czarnym ( 1 łyżeczka) i z 2-3 listkami laurowymi.Grzyby siekamy na drobno i dodajemy po kilku minutach do cebuli.Dusimy razem o... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne