Pierogi z grzybami i mozzarellą z nutą wędzonego boczku

Pierogi z grzybami i mozzarellą z nutą wędzonego boczku

Pierogi z grzybami i mozzarellą z nutą wędzonego boczku

Przepis na : kolacja

Pierogi z leśnymi grzybkami.. to już ostatni dzwonek.Ja użyłam zielonek. Ty możesz użyć każdych innych.Grzyby czyścimy,kroimy, myjemy i obgotowujemy w osolonej wodzie minimum 10 min.Na farsz przygotowujemy- jedną dużą cebulę- 200 g mozzarelli- 100 g twarogu opcjonalnie- 500-600 g grzybów- sól, pieprz, liść laurowy, olej do smażeniaCebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieprzem czarnym ( 1 łyżeczka) i z 2-3 listkami laurowymi.Grzyby siekamy na drobno i dodajemy po kilku minutach do cebuli.Dusimy razem o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, grzyby, boczek, pierogi, ciasto, kluski, ser, jajko, twaróg, słoik, zupa grzybowa, cebula, siekane, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kolacja, obiad, ciasta z masa, ciasto z masa, dania na gorąco, jajka z farszem, smażony ser, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.