Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka

Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka

Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka

Przepis ten dedykuję przyjacielowi rodziny Jackowi M., który z niecierpliwością się o niego dopytuje, jak również jego pięknej małżonce Ani. Oboje mieli okazje skosztować tej przystawki lub dodatku do dania głównego.Do podstawowegociasta potrzebujemy ziemniaki.Myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Gdy ziemniaki są już rozpadające się,odcedzamy i czekamy 2-3 min. aż chwilę ochłoną, czyli przeschną.Teraz, jeszcze gorące mielimy w maszynce do mielenia, lub przeciskamy prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

włoska, kopytka, ziemniak, ziemniaki, mielone, ciasto, przystawki, kluski, ser, zupa pomidorowa, sosy, gulasz, jajecznica, sos pomidorowy, gulasz pomidorowy, ciasta z masa, ciasto z masa, dania na gorąco, ciasto z bezami, ciasto z białek , sos do mielonego

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.