Papryki faszerowane mięsem i Fetą

Papryki faszerowane mięsem i Fetą

Papryki faszerowane mięsem i Fetą

To trochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Kupiłam  małe kształtne papryczki ( takie wielkości średniego pomidora). Aż się proszą by coś z nimi zrobić. Przygotowałam farsz z nutą przypraw greckich i dodatkowo poutykałam w nim kosteczki Fety. Czas: 1 godzina Składniki: 12 małych papryk ( wielkości średniego pomidora) 0,5 kg chudej łopatki bez ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, papryka faszerowana, sosy, papryka, mielone, cebula, rozmaryn, warzywa, mięso, ryż, greckie, pomidor, cytryna, miód, duszone, mąka, gołąbki, ser, pieczywo, cynamon, pulpety, ziemniak, placki, czosnek, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, zupa, sos pomidorowy, pomidory z serem, sos do ryżu

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
PUDERNICZKA, 16 lutego 2013 18:11:22

Wygląda wspaniale :)