Super sprawa, a jednocześnie zdrowy posiłek na poranne śniadanie. Każdemu sprawi, że będzie czuł sytość przez dobre kilka godzin i doda energii na cały dzień. Pospolitą
Truskawkowa FiestaLato, lato nas rozpieszcza! Jest mnóstwo warzyw i owoców, a ja trzymam się swojego postanowienia, że będę jadła duuużo warzyw. Oczywiście się sprawdza, bo do każdego
Truskawkowa Fiestaporzeczki i jabłonie. Pod jedną z jabłoni leżały już dojrzałe, samotne jabłuszka, więc postanowiłam się nimi zaopiekować :-). Na blogu jest już kilka przepisów na różne lemoniady, jest cytrusowa, rabarbarowa, truskawkowa, więc czemu nie jabłkowa? :-) Jeśli nie macie pod ręką papierówek, możecie wykorzystać oczywiście inne odmiany jabłek, z każdymi wyjdzie bardzo smaczna, mocno jabłkowa, z nutą cytryny, goździków i mięty. Idealna
Pora coś zjeśćśniadania, ja szczególnie uwielbiam je pić w upalne, letnie dni, kiedy nie chce mi się jeść normalnych posiłków. Pijąc je można też zgubić trochę kilogramów, gdyż koktajle owocowe np. truskawkowe , z czarnych porzeczek na kefirze mają mało kalorii, są super light. Dzisiaj polecam Wam przygotować koktajl odchudzający wykorzystujący leśne owoce: jagody, dzikie maliny i czerwone borówki. Leśne Jagody i borówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmałej modyfikacji :)... a jutro przepis na lody jogurtowe... Składniki: 250 ml śmietanki 30%, 250 ml mleka 3,2 %, 30 dag konfitury porzeczkowej (lub jak ktoś woli inne smaki, malinowej, truskawkowej; autorka przepisu podaje świeże, owoce zasypane cukrem i podgotowane). 1/3 szklanka cukru, 2 żółtka. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel. Masa musi być puszta i jasna. W międzyczasie mleko
Delicious Titbitsśnieżnobiałej strukturze tego ciasta. Czekam na Wasze opinie o tym cieście, ja go uwielbiam Styropian (ciasto) z malinami : Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki krupcztki 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki w misie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukru 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 1 szklanka jagód 400 g truskawek 1 kg arbuza ( może być mniej ) 1/2 l śmietanki 30 % 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej Sposób wykonania:Ciasto: Białka należy ubić na sztywna pianę z cukrem. Następnie stopniowo dodać żółtka i przesianą mąkę
Słodkości i nie tylkoshake`a to wielka frajda dla dziecka. Nie dosładzamy shake`a cukrem, gdyż dodajemy słodkie lody! Składniki na 2 szklanki: 1 banan duża garść truskawek 2 kulki lodów waniliowo-truskawkowych ok. 1/2 szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Na koniec przelewamy do szklanek i od razu pijemy. Owoce mogą być zarówno świeże jak i mrożone
Blondynka Gotujechodziło? O blachę. Wystarczyło użyć tej z piekarnika, bo żadna z moich dużych nie była wystarczająco duża. Tę roladę pokazywałam tutaj już kilka lat temu, razem z truskawkową . A teraz ją powtarzam z niewielkimi zmianami. Składniki: 3 jajka 5 + 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny 150 g jagód 200 g śmietany
Sto kolorów kuchnikefiru. Takie warzywne lub owocowe koktajle doskonale zastępują śniadanie lub kolację, szczególnie w upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na normalne posiłki. Do tego takie koktajle np. ogórkowe, czy truskawkowe na kefirze mają mało kalorii, więc doskonale nadają się dla ludzi liczących kalorie. Ogórków do tego koktajlu nie obieramy ze skórki, tylko je dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a potem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLidlu), borówki, tymianek to bardzo smaczne połączenie, zdecydowanie godne polecenia! Zamiast borówek możecie użyć żurawiny lub dowolnej słodkiej konfitury. Tak, jadłam ser kozi z konfiturą pomarańczową, figową, a nawet truskawkową. Każda się idealnie sprawdziła.Spróbujecie?Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy, malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w gotowym produkcie jest wyjątkowo nieapetyczny, ale pozostałe owoce jak najbardziej). Moim najnowszym odkryciem, któremu jestem wierna już od jakiegoś czasu jest koktajl truskawkowo-porzeczkowy, PYCHOTKA ! Chyba najlepszy z dotychczas przygotowywanych. Bywa u nas prawie codziennie. Zawsze
Smaczne Zdrowewyłożenia formywoda do przygotowania galaretek - 1lPrzygotować galaretki. W jednym garnuszku rozpuścić dwie galaretki cytrynowe w 0,5 l wody, w drugim garnuszku przygotować galaretkę o dowolnym smaku, u mnie truskawkowa. Odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem. Następnie dodać 4 starte na grubych oczkach banany. Wszystko wymieszać mikserem
Monia miesza i gotujeDomowy budyń bananowo-truskawkowy Ostatnio kiepsko u mnie z czasem, a na stole późno wieczorem, królują szybkie dania. Dobrze, że lato, bo łatwo o szybkie sałatki czy właśnie owocowe przekąski. Świeżych owoców i warzyw tyle, że nie wiadomo za co się łapać w warzywniaku :) A domowy budyń na pewno jest zdrowszy od sklepowego i smakuje prawdziwie owocowo. Gdy truskawki
Kraina Tysiąca Smakówtrochę bardziej puszystych, a bardziej znanych jako amerykańskie. Można podawać je na słodko z ulubioną polewą, np.: z syropem klonowym lub z mniszka lekarskiego, różnymi konfiturami, np. z konfiturą truskawkową czy z dowolnymi owocami i cukrem pudrem. Smakują wyśmienicie w każdej odsłonie, doskonale pasują na śniadanie, na obiad, na deser. Mam nadzieję, że moja propozycja podania z sosem karmelem
Delicious Titbits