Deser z granatem, galaretką i mascarpone

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

Przepis na : deser

Dziś zaprezentuje Wam deser, który cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Deser ten podaje w salaterkach przygotowanych z grejpfrutów. Zamiast wyrzucać skórki z owoców cytrusowych możemy wykorzystać je w inny sposób np. przygotowując cytrusowe miseczki i podawać w nich desery lub drinki.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 300 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 150 g serka mascarpone, 1 granat, ½ puszki mandarynek. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Wylewam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.