Granita pomarańczowo-jabłkowa z oxymelem

Granita pomarańczowo-jabłkowa z oxymelem

Granita pomarańczowo-jabłkowa z oxymelem

Przepis na : deser

  Granita to taka włoska kuzynka sorbetu. Różni się przede wszystkim konsystencją - sorbet jest kremowy, gładki, granita natomiast, jak sugeruje jej nazwa, jest ziarnista, składa się z mini granulek lodu. Na Sycylii najbardziej popularna jest cytrynowa granita, którą podaje się z maślaną bułeczką. W restauracjach, szczególnie podczas degustacji, granita podawana jest jako tzw. intermezzo, czyli taki przerywnik między daniami, na oczyszczenie kubków smakowych. Do przygotowania granicy potrzebne są woda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję