Im więcej nowości w kulinariach, tym mocniej zamykam się w mojej skorupie. Czasami po coś sięgnę, spróbuję, poeksperymentuję. Kupię nowe, później o tym zapomnę i leży nieużywane - nasiona chia na przykład. Nie o to chodzi, że jestem uparta i zamknięta na nowe. Raczej im jestem starsza, tym bardziej doceniam i przywołuję nieskomplikowane smaki z rodzinnego domu. Andruty przekładane masą z dodatkiem mleka w proszku to klasyk jakich mało. No niech mi ktoś powie, że nie zna z rodzinnego domu, to ni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...