Pierogi z twarogiem i jagodami

Pierogi z twarogiem i jagodami

Pierogi z twarogiem i jagodami

  Pierogi z twarogiem i jagodami to przepis idealny na letni obiad. Lepienie pierogów jest niestety trochę czasochłonne, jednak ich smak wszystko wynagradza. Jagody warto lekko zmrozić, aby podczas lepienia pierogów nie tryskały sokiem. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego .  Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 0,5 kg twarogu 300 g jagód 4 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, z jagodami, ciasto, twaróg, jogurt, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania obiadowe, obiad, sok, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasta tortowe, ciasto z truskawkami, ciasto owocowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.