Truskawkowo-kokosowy deserek

Truskawkowo-kokosowy deserek

Truskawkowo-kokosowy deserek

Przepis na : deser

Za oknem szaro i deszczowo więc na poprawę humoru proponuję prosty deserek z mrożonymi truskawkami. Powoli trzeba szykować w zamrażarce miejsce na kolejne zapasy.składniki:400 ml mleka kokosowego350 g mrożonych truskawek2 płaskie łyżki żelatyny do smaku cukier1 galaretka truskawkowaGalaretkę przygotować według przepisu i odstawić. Połowę mleczka kokosowego podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, przestudzić. Truskawki, moje były na pół rozmrożone, zmiksować. Zmiksowane truskawki dodać do wystudzonego mleczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
CookingByFaksiu., 17 marca 2014 15:31:55

jak ja bym to schrupała!!

kasiatestuje, 18 marca 2014 09:50:56

Wygladaja bardo efektownie.Truskawki mrożone ju zjadłam,może z jagód zrobię podobne

Monika Piekarska, 18 marca 2014 11:27:48

Myślę ze jagodowa wersja będzie równie smakowita:)