Przy obecnych upałach nie sposób funkcjonować bez dużej ilości płynów. Przeglądając ogródkowe zasoby, zdałam sobie sprawę z faktu, że w tym roku wyjątkowo obrodziła pietruszka i mocno wybujała jej nać. Przypomniał mi się napój, którym zostałam poczęstowana na jednym z pikników i postanowiłam go odtworzyć w swojej kuchni. Myślę, że po taki shrekowy napój chętnie sięgną najmłodsi. Składniki : duuuuuużo natki pietruszki 2 cytryny 1,5 litra wody mineralnej ok. 5 łyżek miodu Natkę pietruszki pokroić grubo i wrzu... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)