Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Miękki, puszysty biszkopt z truskawkami. Znika w błyskawicznym tempie. Idealne ciasto na nadchodzący sezon truskawkowy. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek . Składniki: 300 g truskawek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jajka (rozmiar L) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Truskawki umyć, pozbawić szypułek i przekroić na mniejsze kawałki. Białka oddzielić od żółtek. Na samym początku ubić białka na sztywn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, ciasto, biszkopt, ciasto z truskawkami, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, puszyste ciasto, biszkopt idealny, ciasto z białek

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.