Panna Cotta z musem truskawkowym i jabłkowo-miętowo-limonkowym 😉 Panna Cotta to prosty, pyszny deser z niezwykłą i tajemniczą historią jak to zawsze bywa. Przyjmuje się, że Panna Cotta powstała w Piemoncie we Włoszech na początku XX wieku, a przepis na nią opracowała pewna Węgierka. W latach 60 XX wieku niejaki Ettore Songia szef kuchni w restauracji „I tre citroni”, był pierwszym, który przelał na papier przepis, który jest znany do dziś…ale 😉 No właśnie, to — ale — podobne desery można z... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...