Babka Piaskowa

Babka Piaskowa

Babka Piaskowa

Przepis z notesu rodzinnego. Przepis można modyfikować do woli. Łatwa w wykonaniu. Nawet mój prawie trzynastoletni syn potrafi ją sam upiec! Na blogu umieściłam zdjęcia ciasta upieczonego właśnie przez mojego syna. Na zdjęciach są dwie wersję. Cała ciemna - nie było dzielenia ciasta i dwukolorowa:) Alex uwielbia tą babkę z cukrem pudrem, a ja smaruję kromkę konfiturą truskawkową :) A Wy? Jak lubicie jeść tą babkę?   Składniki: 4 całe jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, kakao, ciasto, babki, tarta, cukier, ciasto na niedziele, konfitura, łatwe , jajko, cukier puder, babeczki, bułki, wielkanoc, babka ziemniaczana, przepisy na ciasto truskawkowe, ciasto z truskawkami, łatwe ciasto, ciasto z masa, bułka pszenna, ciasta z masa, masa do babeczek

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 27 czerwca 2013 14:17:18

pyszne jeszcze do tego czekoladowa:) mniam:D:D

Klaudia, 27 czerwca 2013 17:30:24

Babka piaskowa- uwielbiam :)

Anonymous, 15 sierpnia 2013 00:12:47

W jakiej temperaturze i ile czasu (przecietnie)?

Magdalena K, 15 sierpnia 2013 08:15:03

ok 180 stopni, a czas? do suchego patyczka:)