Naleśniki maślankowe - miękkie i puszyste

Naleśniki maślankowe - miękkie i puszyste

Naleśniki maślankowe - miękkie i puszyste

I kolejny pomysł na naleśniki. Tym razem do ciasta dodałam maślankę. Naleśniki z poniższego przepisu są miękkie, puszyste i delikatnie kwaskowe w smaku. Będą idealnie pasować ze słodkimi dodatkami. Składniki na 12 sztuk:  ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej typ 500 (300 g) 1 i 1/4 szklanki maślanki 2,5 szklanki mleka 4 jajka szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju do podania jogurt, np. kokosowy dżem frużelina, np. truskawkowa (przepis TUTAJ ) Składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie wymiesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.