Naleśniki maślankowe - miękkie i puszyste
Naleśniki maślankowe - miękkie i puszyste
I kolejny pomysł na naleśniki. Tym razem do ciasta dodałam maślankę. Naleśniki z poniższego przepisu są miękkie, puszyste i delikatnie kwaskowe w smaku. Będą idealnie pasować ze słodkimi dodatkami. Składniki na 12 sztuk: ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej typ 500 (300 g) 1 i 1/4 szklanki maślanki 2,5 szklanki mleka 4 jajka szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju do podania jogurt, np. kokosowy dżem frużelina, np. truskawkowa (przepis TUTAJ ) Składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie wymiesz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotować
Autor
Mariola Moskal
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, ciasto, naleśnik, ciasto naleśnikowe, ciasto na naleśniki, obiad, szybki obiad, ciasto kokosowe, szybkie ciasto
Inne przepisy z Ugotować
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję