DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

Składniki: 1 kg truskawek 330 gram cukru DŻEMIX UNIWERSALNY 3:1 1 łyżka wody Sposób wykonania: Truskawki umyte, odszypułkowane, rozdrobnione na małe kawałki wymieszaj z Dżemiksem. Dodaj 1 łyżkę wody i zagotuj ciągle mieszając. Dodaj cukier i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty. Jeśli truskawki nie rozgotowały się i pozostają duże kawałki, weź drewnianą pałkę i trochę ugnieć. Zestaw z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij słoiki i naty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.