Tatar po francusku

Tatar po francusku

Tatar po francusku

150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec), 1 łyżka kaparów, 2 korniszony, 1 szalotka, 1 duże żółtko, 1 łyżeczka musztardy dijon, szczypta rozgniecionego czosnku, natka pietruszki, 3-4 krople sosu Worcestershire, Tabasco, sok z cytryny lub limonki, sól, pieprz, ketchup Mięso posiekać – nie mielić. Korniszony, kapary i szalotkę posiekać, dodać do mięsa razem z czosnkiem, żółtkiem, musztardą, sosem Worcestershire . Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, ketchupem i e... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, mięso, ziemniak, ziemniaki, przystawki, sok, cytryna, francuskie, sosy, sałatka, sałatki, pieczone ziemniaki, pieczywo, bananowe, mielone, ziemniaki zapiekane, wołowina, przekąski, mięso mielone, sos do mielonego , mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego, lekkie sałatki, pyszna sałatka

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.