Biszkopt z brzoskwiniami i masą straciatella

Biszkopt z brzoskwiniami i masą straciatella

Biszkopt z brzoskwiniami i masą straciatella

Pyszne lekkie ciasto do kawki. Zamiast brzoskwiń można użyć np. truskawek i zalać galaretką truskawkową. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka octu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki pszennej Masa straciatella: 400 ml śmietany 30% 1 cukier wanilinowy 450 g serka homogenizowanego waniliowego 4 opakowania śmietan-fixu 100 g czekolady mlecznej   Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Białka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.