Sezon truskawkowy dobiegł końca,ale w ogrodzie dojrzewają inne owoce.Przyszła pora na czarną porzeczkę.Padło na sernik bez pieczenia.Przeważają w nim dwa smaki słodki i lekko kwaśny oraz bardzo wyczuwalny smak czarnej porzeczki.Ja czarną porzeczkę bardzo lubię więc i sernik przypadł mi do gustu. Składniki: Spód 250 g herbatniki szkolne 150 g masła 3 łyżeczki kakao Masa serowa
Ala piecze i gotujeefektowne deserki. A Was zapraszam do sklepu znajdziecie tam dużo fajnych gadżetów a o nowościach i promocji dowiecie się jeśli polubicie ich na fb klik. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 400 ml wody truskawki 150 ml zimnej kremówki 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie:Galaretkę wsypać do naczynia, zalać gorącą przegotowaną wodą (400 ml), dokładnie wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia
Ala piecze i gotujepotem formę odwracamy i owoce lądują na górze. Polecam Wam przygotować odwrócone pyszne ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi na jogurcie z dodatkiem karmelu z wanilią. Ciasto wyszło mocno truskawkowe, wilgotne, słodkie, pachnące karmelem i wanilią. ostatnio z płatkami owsianymi piekłam Owsiane babeczki z żurawiną i Ciasteczka owsiane białkowe. Zacznijcie płatki wykorzystywać do wypieków, gdyż są smaczne i zdrowe. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolorową galaretką. Obydwie polewy sprawiają, że ciasteczka nie wysychają i pozostają długo wilgotne. Jeśli zdecydujecie się na wersję galaretkową, otrzymacie lamingtony o smaku użytych galaretek, u mnie orzeźwiający truskawkowy i lekko agrestowy. Jeszcze dwa słowa o pochodzeniu samych ciasteczek. Lamingtony to narodowe ciasteczka Australii. Ich nazwa prawdopodobnie pochodzi od nazwiska Lorda Lamingtona, Gubernatora Queensland od 1861 do 1906.Tradycyjnie sprzedawane
Mia Cucina SofietaSezon truskawkowy jeszcze trwa, więc dziś proponujemy orzeźwiający i sycący koktajl z truskawek z jej mniejszymi siostrami - poziomkami, które na szczęście dojrzewają przez całe lato.W roli dodatkowej atrakcji na zdjęciach wystąpiły suszone truskawki, które już poza sezonem stanowią dla moich milusińskich zdrową alternatywę dla chipsów :)Przepis bierze udział w konkursie Fabryka Form: http://fabrykaform.pl/magazyn/konkurs-kulinarny-joseph-joseph-w-ff.phpHurra !!! Nasz przepis został wyróżniony
Delicious Titbitsochłodziło i jakoś można było pożyć. A to przecież lato jeszcze nie jest. Dzisiaj szybkie podsumowanie. To był bardzo udany tydzień, szczególnie piątek trzynastego. Na blogu był to tydzień truskawkowy i jeszcze kilka wpisów z truskawkami na pewno się pojawi. Będą też woski Yankee Candle, zamówiłam także odświeżacz do samochodu, więc spodziewajcie się recenzji. Przechodząc do zdjęć ten tydzień prezentował
Magiczne Życie Martyjedną galaretkę więcej, czyli w sumie 3:) Oczywiście ze względu na dodatek alkoholu ciasto nie jest dla dzieci. Składniki:4 okrągłe wafle andruty, 200ml białego półsłodkiego wina, 3 galaretki truskawkowe, 1 op. polewy biało-czarnej, 1/2 cytryny, 50g cukru, szklanka śmietanki 30%, 2 opakowania śmietan-fixu, cukier waniliowy, 1/2 małego arbuza.Przygotowanie Na dno formy do tortownicy
Z miłości do słodkościWiecie, że kiedyś nie przepadałam za sernikami, a teraz wręcz uwielbiam! Dlatego piekę je coraz częściej:)) Tym razem przygotowałam sernik, do którego wykorzystałam zamrożony latem mus
Z miłości do słodkościPoniewaz u mnie sezon truskawkowy w pelni i na kazdym kroku mozna kupic te owoce, postanowilam tym razem wykorzystac je do deseru. Natchnieniem stal sie dla mnie przepis autorstwa Agnieszki Kreglickiej z typu "kuchnia dla dwojga"Bardzo fajny deser, ktory w tak mile popoludnie jak dzisiejsze smakuje jeszcze lepiej. Goraco polecam.skladniki wedlug oryginalnego przepisu:250 g truskawek500 g mascarpone0
Przysmaki Karolkimoje knedle tymi orzechami i efekt juz nie byl ten sam, ale i tak wszystko smakowalo wspaniale.Smacznego!Knedle twarogowe z truskawkami to moja kolejna propozycja w ramach zabawy "Sezon truskawkowy
Przysmaki Karolkiciasto nakladamy krem, a nastepnie ukladamy polowki truskawek. Tarte posypujemy uprazonymi platkami migdalow i cukrem.Przechowujemy w lodowce.Smacznego!Zrodlo: "Maxi ciusine" N°58 kwiecen/maj 2010Przepis dodaje w ramach zabawy "Sezon Truskawkowy 2010" zorganizowanej przez Olge Smile
Przysmaki Karolkiostatnich truskawkowych wpisach dziś będzie bananowo. Mimo że na nadmiar ciepła jakoś nie narzekamy ostatnio to i tak weekendowe ciepło sprawiło, że zapragnęliśmy ochłody. Pod nóż poszły banany. Mimo, że osobiście nie należne do fanów bananowych przetworów, wole je takie jakie są, w naturalniej postaci, to tym razem skosiłam się na bananowy napój. Ku memu zaskoczeniu smakował wyśmienicie
Przysmaki Karolkimasła 250 g truskawek 500 g twarogu śmietankowego 250 g serka mascarpone 120 g cukru 3 jajka + 1 żółtko sok i skórka z 1 cytryny 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Ciasteczka kruszymy i łączymy ze stopionym masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny
Przysmaki Karolki