Przepis na : obiad
Makaron ze świeżymi, zmiksowanymi truskawkami, posypany pokruszonym twarogiem to smak dzieciństwa, do którego z chęcią wracam. Jest świetną propozycją na lekki, chłodzący obiad w upalne dni. Składniki: 500g świeżych truskawek 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżeczki cukru 200g makaronu o dowolnym kształcie sok z połowy cytryny starta skórka z 1 cytryny 150g białego sera sól Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem, cukrem wanilinowym, skropić sokiem z cytryny, po... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.