Tatar z kaszy gryczanej i karmelizowanych buraków, truskawki, mozzarella di bufala

Tatar z kaszy gryczanej i karmelizowanych buraków, truskawki, mozzarella di bufala

Tatar z kaszy gryczanej i karmelizowanych buraków, truskawki, mozzarella di bufala

L ekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka krowiego, a mniej cholesterolu. Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej prażonej Kupiec, 5 średnich burakó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.